AÖF E-ÖĞRENME

Açık Öğretim Fakültesi E-Öğrenme Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi’nde e-Öğrenme hizmetleri; İşletme, İktisat ve Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin televizyon ve kitaplara paralel olarak bilgisayar etkileşimli ders çalışmalarını sağlamak amacı ile 1994 yılında başlamıştır. Bilgisayarın eğitimde kullanılmasının Türkiye'de en kalıcı ve yaygın uygulaması olan BDE hizmetleriyle, öğrencilerimiz bilgisayar ve ders yazılımlarını kullanarak bazı derslerini kendi öğrenme hızlarında ve etkileşimli olarak çalışabilmektedirler.


Anadolu Üniversitesi tüm öğrencilerin İnternet erişimli bilgisayar sahibi olmasını hedeflemektedir. Böylece Anadolu Üniversitesi, Türkiye'nin bilgi toplumuna geçişinde öncü kurumlardan birisi olma konumunu pekiştirecektir.


Anadolu Üniversitesi Uzaktan eğitim Sistemi’nde 1999 yılından bu yana öğrencilerin sınavlara daha etkin hazırlanmalarını sağlamak amacı ile İnternet Tabanlı Deneme Sınavları uygulaması başlatılmıştır. Öğrenciler interaktif olarak uygulanan bu hizmet ile bölümlerine göre ders seçimi yapmak kaydı ile yüzlerce soruya ulaşabilmektedir. İnternet Tabanlı Deneme Sınavları için soru bankasında 134 derse ait 12 000 soru bulunmaktadır. Deneme sınavları değişen kitaplara ve öğrenci sayısına göre güncellenmektedir.


İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin İnternet üzerinde istedikleri zamanda ve istedikleri yerde ders çalışmalarını sağlayan bir dizi elektronik öğrenme hizmeti 'Açıköğretim e-Öğrenme Portalı' adı altında sunulmaktadır. Yıl boyunca 7 gün 24 saat İnternet üzerinden ücretsiz olarak sunulan Açıköğretim e-Öğrenme Portalında bulunan etkinlikler şunlardır:




Elektronik ders kitapları (e-Kitap)
Televizyon Eğitim Programları (e-Televizyon)
Alıştırma yazılımları (e-Alıştırma)
Deneme Sınavları (e-Sınav)
Akademik Danışmanlık Hizmetleri (e-Danışmanlık)
Sesli Kitaplar (e-Sesli Kitap)


Öğrenciler Açıköğretim e-Öğrenme Portalına http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresini kullanarak doğrudan erişebilirler. Öğrencilerimizin Açıköğretim e-Öğrenme Portalında oturum açabilmeleri için, T.C. Kimlik Numaralarını kullanmaları gerekmektedir


e-Öğrenme Portalının Mayıs 2005'de kullanıma açılmasıyla birlikte Kasım 2007 süresince, 14 milyon öğrenci e-Öğrenme portalından, yaklaşık 1 milyar 248 milyon kez yararlanmıştır. e-Sınav hizmetlerinden 32 milyon, e-Alıştırma hizmetlerinden 15 milyon, e-Kitap hizmetlerinden 9 milyon, e-Televizyon hizmetlerinden 4 milyon, e-Sesli Kitap hizmetlerinden de 904 bin kez yararlanılmıştır.


Açıköğretim e-Öğrenme Portalı Anadolu Üniversitesi’nin uzaktan eğitim yöntemiyle öğretim gören İşletme, İktisat ve Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için kendi kendilerine ders çalışma süreçlerini desteklemek amacıyla hazırlanmıştır. Portalda, her ders için farklı öğrenme ortamları tasarlanmıştır. Böylece farklı öğrenme stillerine sahip öğrencilerin kendilerine en uygun öğrenme ortamından yararlanmaları sağlanmıştır.


Açıköğretim Fakültesi’nde internete dayalı e-Öğrenme hizmetleri 1999 yılında Deneme sınavları ile başlamıştır. 2002 yılında e-Alıştırma, 2003 yılında e-Kitap ve 2004 yılında e-Televizyon hizmetleri tasarlanarak yayına girmiştir. Her birisi ayrı siteye sahip bu hizmetler Haziran 2005’de birleştirilerek Açıköğretim e-Öğrenme Portalı adı altında yayınlanmaya başlamıştır. Böylece öğrenciler tek oturumda bir derse ait bütün e-Öğrenme hizmetlerine erişebilir duruma gelmişlerdir.


Uzaktan eğitim yapan öğrencilere yönelik yeni hizmetlerin geliştirilmesine devam edilmiş ve e-Öğrenme Portalına e-Danışmanlık, e-SesliKitap, e-Destek, e-Ders hizmetleri eklenmiştir. 2007 yılında açıköğretim sınav soruları ve cevap anahtarları e-Öğrenme Portalında yayınlanmaya başlamıştır.


Açıköğretim e-Öğrenme portalında sunulan öğrenme ortamlarına teknolojideki gelişmelere bağlı olarak yenileri eklenmektedir. Öte yandan yayınlanan bilgi miktarıyla birlikte yayın hızı da artırılmaktadır. Portalda sunulan öğrenme ortamları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için ana sayfadaki "Öğrenme Ortamları" bölümünü inceleyebilirsiniz.


Açıköğretim e-Öğrenme Portalı’ndan Anadolu Üniversitesinin örgün ve uzaktan eğitim gören bütün öğrencileri yararlanabilmektedir.
Kimler Yararlanabilir?


Öğrenciler


*
Uzaktan Eğitim Gören Öğrenciler


Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencileri T.C. Kimlik Numarası ile e-Öğrenme Portalında oturum açabilirler. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler portaldan Ocak ayından itibaren yararlanmaya başlayabilirler.
*
Batı Avrupa Programları öğrencileri


Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencileri Öğrenci Numarası ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirler. Batı Avrupa programlarındaki derslerin kitapları Türkiye’deki aynı isimli programların derslerinden farklı olabilmektedir. Bu nedenle Batı Avrupa Programlarında kayıtlı öğrenciler “Fakülte” seçeneğinde kendileri için düzenlenmiş olan “Batı Avrupa Programları” bölümden giriş yapmalıdırlar.
*
Örgün program öğrencileri


Anadolu Üniversitesi örgün program öğrencileri bilgilerini pekiştirmek veya değerlendirmek amacıyla Açıköğretim e-Öğrenme Portalı’ndan yararlanabilirler. Örgün öğrencilerin oturum açmak için öğrenci numaralarını girmeleri yeterlidir. Örgün programların tümünde zorunlu olan dersler Fakülte seçeneğinde Örgün Programlar bölümünde yayınlanmaktadır.
*
Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri


Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri Açıköğretim e-Öğrenme portalından yararlanabilirler. Bu öğrencilerimiz "9..." ile başlayan Öğrenci Numarası ile oturum açabilirler.
*
Mezun öğrenciler


Anadolu Üniversitesi yaşam boyu eğitim ilkesine bağlı kalarak, öğrenciyken e-Öğrenme portalından yararlanabilen bireylerin mezun olduktan sonra da aynı koşullarda portaldan yararlanabilmelerine olanak sağlamaktadır. Böylece mezun bireyler ilgilendikleri alanda meydana gelen değişiklikleri, son geliştirilen öğrenme ortamlarını kullanarak izleyebilmekte ve bilgilerini güncel tutabilmektedirler.


Akademik Danışmanlar


e-Öğrenme Portalında e-Danışmanlık hizmeti veren öğretim elemanlarının kullanıcı adı ve parola bilgileri kendilerine e-Posta aracılığıyla iletilir.
Moderatörler


e-Öğrenme Portalında moderatörlük hizmeti veren öğretim elemanlarının kullanıcı adı ve parola bilgileri kendilerine e-Posta aracılığıyla iletilir.
Anadolu Üniversitesi Öğretim Elemanları


e-Öğrenme Portalından yararlanmak isteyen Anadolu Üniversitesi öğretim elemanları Açıköğretim Fakültesi Bilgisayar Destekli Eğitim Birimi’ne başvurarak hesap açtırabilirler.
Diğer Üniversitelerde Görevli Akademik Danışmanlar


Yüz yüze danışmanlık hizmeti veren akademik danışmanlar Açıköğretim Fakültesi Bilgisayar Destekli Eğitim Birimi’ne başvurarak hesap açtırabilirler.
Konuk kullanıcılar


Konuk kullanıcılar “konuk” hesabıyla oturum açarak örnek dersler inceleyebilirler. Ancak bu durumda, çoğu hizmetten sınırlı olarak yararlanabilirler.


Ders Çalışma Süreci Nasıl Olmalıdır?


Öğrenciler bir öğretim haftasında önce ders kitabından ilgili üniteyi not alarak okumalı, ardından e-Televizyon hizmetinden yararlanarak ünitenin televizyon programını izlemelidir. Bu ön hazırlıklardan sonra o üniteye ait e-Ders ya da e- Alıştırma dersini izleyerek çok sayıda çözümlü alıştırma sorusunu incelemeli ve bilgilerini pekiştirmelidir. Üniteye ait anlamadığı konular varsa e-Danışmanlık hizmeti yardımıyla akademik danışmanına soru sorabilir. Öğrenciler sınav tarihi yaklaştığında e-Sınav uygulamasına girerek deneme sınavları gerçekleştirmeli ve yetersiz olduğu ünitelere geri dönerek tekrar çalışmalıdır.


Geçmiş yıllarda yapılan sınavların sorularını incelemek öğrenenlere soru tekniklerini öğrenmek ve öğrendiği bilgileri pekiştirmek aşamasında yardımcı olacaktır. Öğrenenler tüm bu hizmetlerden yararlanırken karşılaştıkları sorunları e-Destek sistemine sorabilir, teknik konularda destek alabilir. e-Destek hizmeti her bir e-Öğrenme bileşeni için ayrı ayrı sunulmaktadır. Bu hizmetten yararlanmak için ilgili bileşenin sayfasında yer alan e-Destek bağlantısı kullanılmalıdır.


Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim sisteminde internet ortamında Açıköğretim e-Öğrenme Portalı dışında da verilen hizmetler bulunmaktadır. Öğrencilerimiz kendilerine sunulan diğer hizmetler hakkında bilgi almak amacıyla sitenin Ek Bilgiler sayfasını incelemelidirler.
Öğrenme Ortamları


Açıköğretim e-Öğrenme Portalında sunulan öğrenme ortamları hakkında detaylı bilgi almak için ana sayfada yer alan Öğrenme Ortamları bölümünü inceleyebilirsiniz.
AÖF Sınav Soruları ve Cevap Anahtarları


Açıköğretim e-Öğrenme Portalında oturum açan öğrenenler; fakülte seçimi listesinden Sınav Soruları bağlantısını seçtikten sonra, sorularını görüntülemek istediği öğretim yılını ve sınav türünü seçtiklerinde o öğretim yılında yapılan sınav sorularına ve cevap anahtarlarına ulaşabilirler.


Sınav soruları sınavın yapıldığı günün sonunda e-Öğrenme Portalında yayınlanarak uzaktan öğrenenlere sunulmaktadır.

aöf e-öğrenme portalı
aöf sınav soruları
aöf e-öğrenme portalı sınav sonuçları
aöf çıkmış sorular
aöf e-öğrenme portalı çıkmış sorular
aöf e-öğrenme sınav soruları
aöf e-kitap
aöf e-sınav
aöf e-öğrenme portalı
aöf sınav soruları
aöf e-öğrenme portalı sınav sonuçları
aöf çıkmış sorular
aöf e-öğrenme portalı çıkmış sorular
aöf e-öğrenme sınav soruları
aöf e-kitap
aöf e-sınav
aöf e öğrenme portalı neden açılmıyor
aöf e öğrenme sınav sonuçları
aöf çıkmış sorular
aöf e öğrenme açılmıyor
aöf sınav sonuçları
aöf sınav soruları
aöf e öğrenme sınav soruları 2010
aöf e öğrenme geçmiş sınav soruları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder